Bicara Internet
Selamat Datang ke Bicarainternet - komuniti usahawan Malaysia di Internet.
Sila daftar untuk menjadi ahli kelab secara percuma.
1. username
2. password
3. Email address
Siap!

Dari
Admin
wanginternet
Bicara Internet

Bicara Internet : Komuniti Usahawan Malaysia Di Internet
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 dbe80 macam kenal je?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: dbe80 macam kenal je?   Tue Dec 29, 2009 8:33 am

salam dbe80,
boleh intro skit tak?
tak silap saya, awak ni pakai caldina kan?
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
dbe80



Posts : 7
Join date : 2009-12-15
Age : 40
Location : kuala krai,kelantan

PostSubject: Re: dbe80 macam kenal je?   Tue Dec 29, 2009 11:05 am

yes, ambo ahli ccm dari kuala krai kelate ...
selalu on internet, tapi today dapat email invitation suruh login bicara forum...


silo tgk blog ambo utk more info pasal ambo

http://salmantariq-salman.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://kedaiemassalfinah.blogspot.com
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: Re: dbe80 macam kenal je?   Wed Dec 30, 2009 8:28 am

macam nana dapat invitation tu?

baguh blog awak ni, tapi masih boleh di up to date kan.
selalulah lepak sini utk mendapat info berguna secara percuma, ajak le geng2 sekali.

buka satu thread pasal public mutual kat sini pun ok gak, saya pun nak tahu lebih lanjut jugak ni.
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
dbe80



Posts : 7
Join date : 2009-12-15
Age : 40
Location : kuala krai,kelantan

PostSubject: Re: dbe80 macam kenal je?   Wed Dec 30, 2009 1:02 pm

Public Mutual ?
cara yg selamat dan halal utk mengandakan wang anda!!!
satu alternatif kpd ASB!!!ramai org kita hanya tahu pasal ASB... w/pon dividen+bonus nya ciput ...org melayu memang suko , no wonder ada 60 BILLION kat ASB!!!

public mutual ada menyediakan dana-dana islamic yg buleh tahan performance dia compare with konvensional!!
tapi sejak lehman bro. jatuh muflis, dan menyebabkan pasaran saham merudum ...minat melayu terhadap saham amanah pon jatuh merudum ...
ini disebabkan agen-agen yg 'liar' hanya mencari pelabur utk jangkamasa yg singkat !!!
sepatutnya PELABURAN UNIT AMANAH UTK JANGKAMASA PANJANG 3-5TAHUN!!
tahun 2000-2008...prestasi public mutual amat memberansangkan, sehingga buleh memberi pulangan 15-77% setahun!!!
tetapi jika mendapat maklumat yg tepat , para pelabur tak perlu risau ,
tahun 2008-2009 nilai merudum ,sepatutnya ditambah @mula melabur kerana harganya muroh!!
tahun 2010,2011dan 2012 hasil pelaburan tadi dapat dilihat !!!
unit amanah mengenakan caj permulaan sebanyak 5.5%....
contoh : pelaburan 10,000.00
hanya 9540 sahaja duit itu digunankan rm550 lagi hilang sebagai caj !!!
tetapi 550 tu sekali shaja...jika kekal melabur utk 10thn rm55 je setahun ...
masuk je dah rugi 5.5% !!!
tapi tgk prestasi utk 3-5 thn ...hasilnya lebih dari ASB,tabung haji ....
skim cepat kaya /MLM jgn compare laaa...
itu tipu duit org !!!
setakat itu dululah intro ...

http://salmantariq-salman.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://kedaiemassalfinah.blogspot.com
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: Re: dbe80 macam kenal je?   Wed Dec 30, 2009 1:28 pm

jom kita smbg di thread yg betul pasal public mutual ni.
klik sini:

http://bicarainternet.forumotion.com/unit-amanah-f51/public-mutual-t41.htm#60

tq
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: dbe80 macam kenal je?   Today at 8:23 am

Back to top Go down
 
dbe80 macam kenal je?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Trigger Finger Activated through Play

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Bicara Internet :: Bicara Internet Forum :: Kenalkan Diri Anda-
Jump to: