Bicara Internet
Selamat Datang ke Bicarainternet - komuniti usahawan Malaysia di Internet.
Sila daftar untuk menjadi ahli kelab secara percuma.
1. username
2. password
3. Email address
Siap!

Dari
Admin
wanginternet
Bicara Internet

Bicara Internet : Komuniti Usahawan Malaysia Di Internet
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 "leaders are readers".

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: "leaders are readers".   Thu Sep 03, 2009 9:40 am

Kami sekarang sedang membaca satu buku Inggeris iaitu "Secrets Of
Male Entrepreneurs Exposed!".

Buku ini sangat menarik dan kami mendapat banyak tip-tip bagaimana
lelaki-lelaki ini boleh menjadi usahawan berjaya.

Kami akan sentiasa kongsikan tip-tip yang kami perolehi daripada
buku tersebut dengan anda. Ok?

Baiklah, di awal-awal buku ini satu tip yang kami perolehi ialah
seseorang usahawan PERLU banyak membaca buku!

Rata-rata mereka yang baru ingin berjinak di dalam satu-satu bidang
perniagaan sama ada perniagaan Internet, perniagaan MLM dan
sebagainya, tidak tahu cara bagaimana untuk berjaya di dalam bidang
tersebut.

Jadi salah satu cara untuk belajar bagaimana ingin berjaya dalam
sesuatu bidang ialah melalui pembacaan buku. Brad Sugars seorang
usahawan yang berjaya, beliau dalam buku ini berkongsi bahawa
beliau akan membaca paling kurang 4 buah buku mengenai perniagaan
setiap bulan.

Setiap minggu beliau akan pergi ke kedai buku untuk membeli
buku-buku yang terbaru semenjak beliau di Universiti lagi.

Jadi , bagaimana dengan diri kita? Berapa buah bukukah yang
kita baca setiap bulan berkaitan bidang yang kita ingin berjaya?

Donald Trump pernah pesan, "leaders are readers".

-> artikel dari team Flarebiz
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Wed Nov 04, 2009 2:58 am

klu ebook diambil kira,dr bln 7 hingga skrg byk jgk aku beli
baru dlm proses membeli blm membaca lg Laughing
Back to top Go down
View user profile
usahawan



Posts : 2
Join date : 2009-11-01

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Thu Nov 05, 2009 1:55 pm

beli masa murah atau masa ada bonus, ok gak tu bro, simpan dulu bukannya boleh berkulat kan. ada masa free ( kalau tak de masa, kena cari masa ..hehehe) baru baca.

ebook pasal apa yg paling mahal ko beli? berapa duit?
Back to top Go down
View user profile
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Mon Nov 09, 2009 8:38 pm

harga x de le yg lbh rm120....mmglah x leh berkulat Very Happy
tp ada jugak,sampai sekarang belum download dr link yg diberi......tenet ni lbh byk hampeh dr ok Mad
bro plk mcm mn,cite le ckit
Back to top Go down
View user profile
jamilah



Posts : 3
Join date : 2009-11-05

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Tue Nov 10, 2009 1:53 pm

salam... bonneyan13 buat bisnes pe ye?
Back to top Go down
View user profile
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Wed Nov 11, 2009 1:29 am

aku seorang tukang kasut Smile
Back to top Go down
View user profile
malaysiaim



Posts : 1
Join date : 2009-12-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Fri Dec 04, 2009 8:47 am

bleh tmph kasut kasut 14 pasang ni nak jual kat ebay
Back to top Go down
View user profile
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Sat Dec 05, 2009 3:40 pm

malaysiaim wrote:
bleh tmph kasut kasut 14 pasang ni nak jual kat ebay

aku lbh pd membaiki kasut niaga kat tepi kaki lima je....klu ada buat pun sekadar "slipper travel"-mudah utk dibawa bole selit2 je sbb nipis.contoh kegunaan klu dlm bilik hotel x disediakan selipar maka "slippper travel" ni lah jawapannya.nak guna dlm rumah pun sesuai. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Thu Dec 17, 2009 1:31 pm

unik gak bisnes ko ni ( kalau betul ko buat selipar le).em.. ada gmbr tak?
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Fri Dec 18, 2009 3:49 am

alamak boss,gambo mmg x de.....minta maaf bebyk Sad
itu sekadar sampingan je....sebenar nak buat selipo tu bkn susah sgt
asalkan tau nak dpt bahannya di mn ,dah bolehlah buat selipo tu Very Happy (sekadar kepingan getah nipis)
lps tu design le....hahaha yg ni kena kreatif!!!
maka terhasillah sepasang selipo travel cheers

+hrp boss dpt bayangkan/fhm+
+dulu,boss hyatt hotel, johor ada tempah 35 pasang+
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Tue Dec 29, 2009 8:31 am

perghhh..ni dah kira boleh jalan bisnes ko ni.
apa rancangan masa kedepan tuh, rugi kalau tak teruskan tu.

tak cuba pasarkan ebay?
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Wed Dec 30, 2009 3:35 am

ebay??hahaha....aku ni bab2 bisnes online mn lah geti,boss.
mmg x de perancangan apa2 pun...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Wed Dec 30, 2009 8:38 am

aish..kena belajar ni, sikit2 lama2 jadi bukit.

dah ready nanti boleh le ambil kursus dgn sorang usahawan ebay ni...nanti saya rekemenkan...bila dah ready nanti le..

kalau nak baca dia punya blog, pegi sini

noorizamshah.com ( kalau tak silap eja..hehe)
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Wed Dec 30, 2009 6:14 pm

hahah...newbie ni mn otai2 pandang boss masa nak amik duit ok la lps tu "pandai2 ko lah"
w/pun bkn semua mcm tu tp bila dah terkena jd mcm serik plk.
bkn kedekut nak kuar modal utk belajar tp kefahaman tu x tercapai.....sbb dgr seblm bermula lain ceritanya dgn setlh kita bermula....dah mula baru nampak gambaran sebenar....tp bila ada x fhm selps seminar(dah mula pratikkan) nak bertanya pun susah...mmg haru lah boss.

apapun diucapkan terima kasih di atas cadangan boss tu.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Thu Dec 31, 2009 8:41 am

pernah terkena ke bro? camne bleh terkena tu? cietr skit.

pendapat saya le, basic kena ada sblm pegi seminar, kalau kosong..nanti tak bleh nak follow apa yg diberi kat seminar.

jadinya, kita cuba dapatkan info2 percuma dulu, rasa cam dah ada basic, lepas tu baru kita kuar modal skit utk ambik seminar.
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
bonneyan13



Posts : 10
Join date : 2009-11-04

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Fri Jan 01, 2010 5:01 am

pernah melaluinya dlm proses mencari ilmu dan aku x mau memanjang cerita duka tu sbb tahun pun dah masuk tahun baru....buka buku baru itu terbaik buat diri aku.yg penting klu pun aku butakayu benda2 ni semua,aku masih punya rezeki dr mata pencarian aku skrg dan aku bersetuju dgn pendapat boss tu

seblm terlupe aku kongsikan ini"guru sebenar2 guru adalah diri sendiri"
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 30
Join date : 2009-08-09

PostSubject: Re: "leaders are readers".   Fri Jan 01, 2010 9:26 am

fuhh.. ni kisah benar nih...dan mmg ramai yg terjadi cam tuh tapi tak termasuk saya sbb saya tak pernah ikut training pasal bisnes internet ni...nasib baik..

pengajarannya dan yg saya selalu amalkan...cari info percuma kat internet, terutamanya kat forum2 macam le bicarainternet ni...free je tak yah kuar duit.

marilah kita saling tukar2 ilmu kat sini, saya sedia berkongsi ilmu yg sedikit dlm bdg internet ni...
Back to top Go down
View user profile http://bicarainternet.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: "leaders are readers".   Today at 8:23 am

Back to top Go down
 
"leaders are readers".
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» "La Fiebre PR" "The Fever or Car Fever in Puerto Rico"
» Overider Rubbers, etc "Phoenix Mini Trim"
» Saw the "Blue Collar Buick" at the Detroit Autorama.
» "Trucks Gone Wild"
» How About a "Southern Wagon Fest"?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Bicara Internet :: Bicara Internet Forum :: Motivasi Kendiri-
Jump to: