Bicara Internet
Selamat Datang ke Bicarainternet - komuniti usahawan Malaysia di Internet.
Sila daftar untuk menjadi ahli kelab secara percuma.
1. username
2. password
3. Email address
Siap!

Dari
Admin
wanginternet
Bicara Internet

Bicara Internet : Komuniti Usahawan Malaysia Di Internet
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Perkara Penting Sebelum Sertai Affiliatte!

Go down 
AuthorMessage
infoPosts : 19
Join date : 2009-09-04

Perkara Penting Sebelum Sertai Affiliatte! Empty
PostSubject: Perkara Penting Sebelum Sertai Affiliatte!   Perkara Penting Sebelum Sertai Affiliatte! EmptySun Sep 13, 2009 6:03 pm

Berikut adalah tiga kemestian yang perlu anda pertimbangkan sebelum menyertai mana-mana Program Affiliate yang baru:-


Pertama:
Sertai Program Affiliate yang baru hanya jika anda yakin mampu mengekalkan fokus anda terhadap pertambahan tersebut. Adakah ianya akan mengalih tumpuan anda terhadap Program Affiliate yang sudah anda sertai sebelum ini? Atau, adakah Program Affiliate baru ini bersesuaian dengan program-program lain yang sedang anda promosikan?


Kedua:
Adakah anda mempunyai masa dan teknik yang secukupnya untuk mempromosikan Program Affiliate baru ini? Tidak kisahlah sejauh mana bagusnya sesuatu program itu diperkatakan, kejayaan anda dalam program tersebut hanya akan dapat dicapai jika anda boleh menumpukan usaha anda terhadap langkah memasarkan program tersebut.


Ketiga:
Adakah dengan menyertai Program Affiliate yang baru akan mengurangkan masa anda untuk mempromosikan Program Affiliate yang sudah anda sertai sebelum ini? Jika ya, ini bermakna pendapatan anda dari Program Affiliate yang sudah anda sertai sebelum ini akan terancam. Kecuali anda yakin Program Affiliate yang baru itu mampu meberikan pendapatan yang lebih lumayan, maka tiada sebab munasabah untuk anda sertai program baru tersebut.


Sudah menjadi lumrah Program Affiliate yang baru akan menawarkan sesuatu yang lebih memukau dan menarik minat kita untuk menyertainya. Sama ada dengan menawarkan nilai komisyen yang lebih besar ataupun lain-lain kelebihan, semua ini hanya akan dapat anda miliki sekiranya anda berjaya mengekalkan fokus dalam program tersebut.
Back to top Go down
View user profile
 
Perkara Penting Sebelum Sertai Affiliatte!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Bicara Internet :: Cara Dapat Duit Dari Internet :: Program Affiliatte-
Jump to: